1. Ana ekran
2. Flouresan Boya bölmesi
3. Rack giriş bölgesi
4. Rack çıkış bölgesi
5. Manuel hasta girişi ve yıkama haznesi
6. Durum Led ışığı
7. Mod değiştirme (manuel /otomatik)
8. Start tuşu
Hemogram (Tam Kan sayımı ) yapmak için üretilmiş bir cihazdır.
Sağ arka bölgede bulunan On/Off tuşundan açılır, bağlı bulunduğu bilgisayar ve programı açıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
Ana ekran (1) üzerinde
SAYI sekmesinde en son çalışılan hasta sonucu görülür.
TABLO İNCELEME sekmesinde son 5 hasta sonucu görülür.
KALİTE KONTROL sekmesinde KK sonuçları incelenir.
REAKTİF AYARI sekmesinde reaktiflerin durumu (miktar, son kullanma tarihi v.b) görülür.
YAZDIR sekmesinde bağlı bir yazıcı varsa sonuç yazıcıya gönderilir.
Tablo inceleme ekranında son 5 hastanın sonuçları , hangi rack ve pozisyonunda olduğu, otomasyona gönderilip gönderilmediği gibi bilgiler yer alır. Ayrıca geriye dönük hasta bulmak için ARA tuşu kullanılır.
Kalite kontrol kanları racklara yerleştirilip cihazın rack giriş bölgesine (3) uygun şekilde yerleştirilir. Start (8) tuşuna basılır. Sonuçlar Ana Ekrandan (1) KK sekmesinden incelenir. Aynı sonuçlar bağlı bulunan bilgisayardan da takip edilebilir.
Reaktif ayarları sekmesine tıkladığınızda hangi reaktiften ne miktarda kaldığı görülmekte, azalan veya değiştirilmesi gereken reaktif tıklanıp AYAR tuşu basıldığında reaktif paketindeki barkod , okuyucu yardımıyla okutulup DEĞİŞTİRME tuşu tıklanır. Fotoğraftaki solüsyonlardan başka, 20 litrelik Dilüent Solüsyonu da bulunmaktadır.
Cihazın günlük yıkama işlemleri Ana ekran (1) üzerinde sol üst menü tıklanıp SERVİS-BAKIM sekmesine geçilir. Yapılmak istenen bakım seçilir. yıkama haznesi (5) açılır. Buraya kapağı açık olacak şekilde boş hemogram tüpüne yıkama solüsyonu konur. START(8) tuşuna basılır. işi biten tüp hazneden alınır.
Manuel olarak hasta çalışılmak istenirse Mod değiştirme tuşu (7) tıklanır ve Manuel çalışma haznesi (5) açılır. Örnek numarası yazılır. OK tıklanır. Tüp kapaklı olarak yerleştirilir. START (8) basılır. Kapak kapanır , açıldığında tüp hazneden alınır.
Ayrıca daha az numuneler için Eppendorf tüpü ile de kan verilebilir. Metal parçayı yukarı kaydırarak hazneye kapaksız olarak yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder