SYSMEX XN-1000










1-Üst kapak (İçinde 2 adet solüsyon bulunmaktadır)
2-Tüp tutucu (manuel hasta çalışma birimi)
3-Start tuşu
4-Mode değiştirme tuşu (manule-otomatik geçişi)
5-Durum gösterme ışığı
6-Rack yerleştirme havuzu ( en fazla 5 rack)
7-Çalışılmış rack havuzu

CİHAZIN AÇILMASI

Bilgisayarın ON düğmesine basılarak beklenir. Bir süre sonra Kullanıcı adı ve şifre bilgisi girilmesi istenir. Bilgiler girildikten sonra cihazın açılması 3-4 dakika sürer. Cihaz BACKGROUND okuması yapar.

REAKTİFLER  VE DEĞİŞİM PROSEDÜRÜ
Cihazda 2 adedi Üst kapak içinde olmak üzere 6 adet reaktif bulunmaktadır. Bunlar
1- Fluorocell WDF (Mavi renk-82 ml)-Üst kapak içi
2- Fluorocell WNR (Yeşil renk-82 ml)-Üst kapak içi
3-Lysercell WDF (mavi renk-5 Litre)
4-Lysercell WNR (yeşil renk- 5 litre)
5-Sulfolyser SLS (pembe renk- 5 litre)
6-Cellpack DCL (lacivert renk-20 litre)

Bu reaktifleri ekranın sol alt köşesindeki menüden takip edebilirsiniz. Değişim gerektiğinde menü tıklanarak değişimi yapılacak reaktif seçilir. uygun şekilde barkodu okutulur (Üst kapaktaki reaktiflere barkod okutulmaz).EXECUTE tıklanır.

MANUEL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

Mode değiştirme tuşuna basılır. Tüp tutucu kısım otomatik açılır. Tüp yerleştirilir. Bilgisayar ekranında sol alt köşedeki menüde manuel tüp verme işareti seçilerek açılan menüden tüp numarası yazılması veya kapak açık-kapalı bilgisi  seçilerek  OK tuşu basılır. START (mavi) tuşuna basılır. Çıkan sonuçlar Explorer menüsünden görülebilir.

Cihaz tüp barkodunu okumadığı zaman ekranda bununla ilgili uyarı verip explorer menüsünde "err" koduyla gösterir. Barkod numarasını değiştirmek için "err" kodlu numuneyi seçip  MODIFY tıklanır açılan ekrana numara yazılır. İşaretlenmiş numune VALIDATE tıklanmazsa otomasyona GÖNDERİLEMEZ.

OTOMATİK ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

Tüpler racklara konulur ve racklar uygun şekilde Rack yerleştirme havuzuna konur. Rack ın altındaki çentiğin havuzun çıkıntısına uyumu önemlidir. Cihaz otomatik olarak çalışmaya başlar. Sonuçlar Bilgisayar ekranında Explorer menüsünden kontrol edilir.

QC- KALİTE KONTROL ÇALIŞMA

Daha önceden tanıtılmış kontrol kanları otomatik çalışma prosedürü ile çalışılır. Bilgisayar ekranında QC FILE menüsünden kontrol edilir.

KAPATMA PROSEDÜRÜ

Bilgisayar sol alt menüden  SHUTDOWN seçilir. Boş bir hemogram tüpünün yarısına kadar CELLCLEAN solüsyonu konur ve açılan tüp tutucu kısmına yerleştirilir. START tuşuna basılır. Cihaz yıkama işlemi bitince kendini kapatır.

Cihaz Laboratuvara yeni geldi. En kısa zamanda daha detaylı bilgileri ekleyeceğim.



2 yorum:

  1. Cuántas determinaciones rinde el reactivo FLUOROCELL RET y el CELLPACK DFL?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puede ver la cantidad de reactivos en la esquina inferior izquierda de la pantalla.Utilicé la traducción de Google. Si escribes en inglés, te lo agradecería.

      Sil