ABL 800 FLEX





1- Enjektörle gelen numune prob kapağı
2- Kapiller gelen numune prob kapağı
3-Atık kabı
4-Rinse solusyonu
5-Kalibrasyon 1 sol.
6-Kalibrasyon 2 sol.
7-Cleaning sol.
8-Kontrol reaktif haznesi
9-Gas 1
10-Gas 2
11-Elektrodlar
12-Yazıcı
13-Barkod okuyucu

HASTA ÇALIŞMA



Enjektörle gelen numune 1 no lu mavi prob kapağı kaldırınca görülen deliğe yerleştirilir. ve ekrandan uygun seçenek seçilir. (enjektör boyutu-2ml veya 1 ml)  START tuşlanır. 
Ekranda numunenin protokol numarası girilmesi istenen bir sayfa açılır. Manuel olarak girilebildiği gibi 13 no lu bölümden barkod okutulur. Bu aşamada istenirse kanın venöz yada arter olup olmadığı biliniyorsa, bu bilgide ekranda tuşlanır.
Prob yeteri kadar kan çektikten sonra CLOSE INLET uyarısı verir. Enjektör alınır ve mavi prob kapağı kapatılır. Yaklaşık 1 dakika içinde sonuç otomatik olarak yazdırılır. 
Eğer numunede pıhtı varsa cihaz numunede bir sorun olduğuna dair uyarı verir ve bunu sonuç kağıdına yazar.
KONTROL VE KALİBRASYON

Cihazın ilk kurulumu sırasında belirli periyodlarla otomatik  kalibrasyon yapması  ve kontrol çalışması ayarlanabilir. Ama manuel olarak istediğimiz zamanda kalibrasyon yapmak ve kontrol çalışmak mümkündür. Otomatik kontrol çalışabilmesi için 8 nolu kapağın altındaki haznelerin kontrol reaktifleri ile doldurulması gereklidir.


Ana ekranda ANALYZER STATUS  tıklanır

Soldaki menüde CALIBRATIONS tıklandığında sağda kalibrasyon isimleri çıkar. 1point veya 2point olarak.
hangisi çalışılacaksa işaretlenir ve ekranın altında o kalibrasyonun ismi tıklanır. İşlem başlar. Eğer kalibrasyon geçerse isminin yanında yeşil renkli bir OK  işareti çıkar.

MANUEL KONTROL ÇALIŞMASI  

Kontrol çalışmak için 1 no lu mavi prob kapağı kaldırılır ve Ekranda QC Ampules tıklanır. Kontrol ampulünün tepesi kırılarak START dediğimizde çıkan proba tutulur ve cihazın kontrol reaktifi çekmesi sağlanır. CLOSE INLET dediğinde reaktif geri çekilir ve mavi prob kapağı kapatılır. Sonucun çıkmasına yakın ekranda sol alt köşede RESULT tıklanır. Açılan sayfada QC ID tıklanır ve sağ tarafta açılan menüde kontrol reaktifinin LOT numarası işaretlenir

REAKTİF DEĞİŞTİRME 


Ana ekranda ANALYZER STATUS tıklanır 

soldaki menüde REAGENTS tıklanır 
aşağı kısımda REPLACE tıklanır ve şişenin üzerinde bulunan reaktif barkodu okutulur veya elle girilir.

HASTA SONUCU BULMA VE YAZDIRMA


Ana menüde DATA LOGS menüsü altında PATIENT RESULT LOG tıklanır . Ekranda görülen liste en son çalışılan hastadan ilk çalışılan hastaya şeklinde sıralanır. Hasta tıklanır sol altta RESULT tıklanır ve PRINT tıklanarak yazdırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder