Cihazın genel görünümü yukarıdaki gibidir.
1- Bilgisayar Ana Ekran
2- Reaktif Üst kapak
3- Reaktif küvet doldurma kapağı
4- Reaktif değişim tuşu ve Stop-pause tuşları
5- Trigger solüsyonu
6- Pre Trigger solüsyonu
7- Katı atık (reaktif küvetleri)
8- Wash Bidonu (sabit)
9- Hasta çalışma rack girişleri
10- Acil Hasta çalışma rack girişleri
11- Start-Stop-Pause tuşları
2- Reaktif Üst kapak
3- Reaktif küvet doldurma kapağı
4- Reaktif değişim tuşu ve Stop-pause tuşları
5- Trigger solüsyonu
6- Pre Trigger solüsyonu
7- Katı atık (reaktif küvetleri)
8- Wash Bidonu (sabit)
9- Hasta çalışma rack girişleri
10- Acil Hasta çalışma rack girişleri
11- Start-Stop-Pause tuşları
ANA EKRAN
Bu ekranda cihazın çalışma durumu ile ilgili bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılır. Görüldüğü gibi 2 adet READY yazan modül gözükmektedir. Soldaki modül Rack girişlerini göstermektedir. Sağdaki modül ise cihazda kaç test çalışıldığı, reaktif sayısı , reaktif küvet miktarı, solüsyonların miktarı ve atıkla ilgili bilgiler vermektedir.
Daha detaylı bilgiler için üst taraftaki menüler kullanılır.
Cihaz şu anda PAUSE (READY) modundadır. Çalışması için her iki modül yeşil bölge tıklanarak sağ alt köşede RUN tuşuna basılır. Gerektiğinde aynı modüller tıklanarak PAUSE tuşuyla durdurulur. Ayrıca cihazın bir arıza vermesi durumunda START-UP tıklanarak cihaz READY konumuna getirilir.
REAKTİF YÜKLEME
1- Reaktif iç kapak
2- Reaktif tepsisi döndürme tuşu
3- Reaktif küvet bölgesi
4- Çalışma probları
Cihazın bu kapağının açılabilmesi için READY konumuna gelmesi gerekmektedir.
Reaktiflerin çökeltileri hafifçe döndürülerek homojenize hale getirildikten sonra kapakları açılır ve diyafram kapaklar takılır. Uygun şekilde renklerine dikkat edilerek yerleştirilir. Reaktif tepsisi döndürme tuşu kullanılarak diğer bölgelere ulaşılır. Reaktif yerleştirme işi bitince Reagent ekranından SCAN tuşuna basılır.
Bu ekrandan bitmiş, kalibrasyon isteyen reaktifler takip edilir. DETAİLS tuşuna basarak reaktif istenirse DISABLES (geçici kullanımdan kaldırmak) yapılır.
SUPPLIES (YARDIMCI REAKTİFLER)
Bu ekrandan yardımcı solüsyonları cihaza yükleyebilir ve miktarını takip edebilirsiniz.
TRIGGER VE PRE-TRIGGER solüsyonları için cihazın READY konumunda olması gerekmektedir. Solüsyonları değiştirip UPDATE SUPPLIES tıklanır. Hangisi değiştirildi ise o işaretlenir. DONE tıklanır.
WASH solüsyonu için yedek bidona 1 adet WASH BUFFER konup işaretli çizgiye kadar Distile su konur. Yardımcı hortumuyla 8 numaralı bidonun yanındaki sokete takılır. UPDATE SUPPLIES tıklanır. Wash buffer işaretlenir. DONE tıklanır.
Reaktif küveti konulduğu zaman UPDATE SUPPLIES menüsüden uygun sayı tıklanır. DONE tıklanarak işlem sonlandırılır.
Katı atık için kovası boşaltıldıktan sonra UPDATE SUPLIES tıklanır. SOLID WASTE işaretlenir. DONE tıklanır.
ORDER - KONTROL ORDER tıklanır . Açılan sayfada C yazan boşluğa Rack numarası, P yazan boşluğa pozisyon numarası yazılır. Level otomatik olarak 1 işaretlidir. İstenen testler seçilir. ADD ORDER tıklanır. Rack pozisyonu otomatik değişir. Ama LEVEL değişmez.
Mutlaka diğer Level seçildikten sonra testler işaretlenmelidir. ADD ORDER tıklanır. Rack genel görünüm fotoğrafındaki 10 no'lu çalışma bölgesine yerleştirilir. Sonuçlar QC-CAL menüsünden takip edilir.
KALİBRASYON ÇALIŞMA
ORDER-KALİBRASYON ORDER tıklanır. Test seçilir. C yazan boşluğa Rack no, P yazan boşluğa pozisyon yazılır.
ADD ORDER tıklanır ( Burada dikkat edilmesi gereken nokta Cihaz kalibrasyon esnasında 2 adet Rack kullanacağı için Rack numaralarının ardışık olması ZORUNLUDUR. (Örnek A304-A305 gibi). Kalibratörler genellikle 6 adet solüsyondan oluşmaktadır.)
Rack'lar genel görünüm fotoğrafındaki 10 no'lu çalışma bölgesine sırasıyla yerleştirilir. Sonuçlar QC-CAL menüsünden takip edilir.
MANUEL HASTA ÇALIŞMA
ORDER-PATIENT ORDER tıklanır. C yazan boşluğa Rack no, P yazan boşluğa pozisyon ve SID yazan kısma hasta kimliği yazılır. Testler seçilir. ADD ORDER tıklanır.
Rack istediğimiz çalışma bölgesine ( 9 veya 10 ) uygun şekilde yerleştirilir. Sonuçlar RESULT menüsünden takip edilir.
GÜNLÜK BAKIM
SYSTEM - MAINTENANCE menüsünde TO DO sekmesinde görülen bakımlar, cihazın zamanı gelen bakımları göstermektedir. Bunun dışında rutin olarak Günlük, Haftalık ve Aylık bakımları da bu menüden takip edebilirsiniz. AS NEEDED sekmesinde , ihtiyaç duyulduğunda Teknik ekip desteği ile birlikte yapılması gereken işlemler görülmektedir.
Cihazın günlük bakımı için 2 adet solüsyon bulunmaktadır.
1- Probe Conditioning sol. 2- Maintenance Cleaning Bottle
Cihazın READY durumunda olması gerekmektedir.
SYSTEM-MAINTENANCE menüsünden DAILY MAINTENANCE tıklanır. Reaktif iç kapak açılır. 1 no'lu yerlere rengine uygun şekilde yıkama solüsyonları takılır. Yıkama solüsyonlarının seviyesi yeterli miktarda olmalıdır. Reaktif iç kapak kapatılır. PERFORM tıklanır. PROCEED bir kaç tıklandıktan sonra Sağ üst menüden DONE tıklanarak işlem başlatılır. Yaklaşık 15-16 dakika süren bu işlemden sonra Cihaz solüsyonların çıkarılmasını ister. DONE tıklanarak yıkama prosedürü sonlandırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder