ACL TOP300




1- Reaktif ve Numune yükleme kapağı
2- Küvet yükleme bölümü
3- Cleaning Solutions
4- Rinse solutions
5- Küvet atığı
6- Bilgisayar ekranı
Ayrıca cihazın birde sıvı atığı vardır. İsteğe bağlı olarak duvara veya bidona takılır.



Cihazın Açılması :
Cihazın sağ arkasındaki on/off düğmesi açılır sonra bilgisayar açılır. Açılan pencerede Kullanıcı Adı ve Şifre girilir.

Çalışmaya başlamadan önce

Reaktif Kontrolü:
Ekran sağ üst köşede R tıklanarak yandaki ekran görünütüsü alınır.
D1  nolu rackın 1 no lu gözüne Cleaning Agent
D1 nolu rackın 2 nolu gözüne Factor Dilüent barkodları okunacak şekilde konur.

R1  R2 ve R3 racklarının herhangi bir gözüne istediğimiz şekilde kullanacağımız reaktifler barkodları okunacak şekilde konur.


Cihaz bunların sıvı miktarlarını kontrol ederek yeşil renk yakar. miktar az ise sarı. Eğer barkod okuyamazsa ? işareti koyar ve düzeltmenizi bekler.

 Eğer LOT u tanımlanmamış Reaktif koyarsanız cihaz uyarı verir ve düzeltmenizi ister. Bu işlem ;
SET UP- MATERIAL LIST menüsünden yapılır. LOT u değişecek malzeme çift tıklanır Sağ üst kısımda LOT SPESIFIC INFORMATION dan LOT ID ve Tarih değiştirilip SAVE tıklanır. Başka hiç bir değişiklik yapılmaz.

Küvet ve Solusyon kontrolü;



Küvetler karton kutusundan uygun şekilde çıkarılır. Ok yönünde Küvet haznesine itilir. Kağıt şerit dikkatli bir şekilde koparılır ve elle bir miktar itilerek küvet yüklemesi yapılmış olur.


Cleaning sol. ve Rinse solusyonları değiştirilirken cihaz "error" moduna geçerse 5 dk kadar beklemelisiniz. Cihaz kendi kendine düzelir.


Günlük Yıkama ;
Bu işlem için D1 rackının 1 nolu gözünde Cleaning Agent (Clean B) bulunmalıdır.
SYSTEM- MAINTENANCE- ENCHANCED CLEAN FOR ALL PROBES tıklanır. Ana ekranda sol üstten 5. işaret "KOŞAN ADAM" "PERFORM" tıklanır..

Kontrol çalışması  ;

Kontrol plazmasını 1 ml distile suyla sulandırıp 30 dk. bekledikten sonra D1 rack ının boş olan gözlerinden birine barkodu okuyacak şekilde koyun. Menü de  QC yi tıkla RESUL LIST tıkla açılan sayfada herhangi bir testi çift tıkla. Açılan ekranda sol taraftan çalışmak istediğin testi seç ve menüde soldan 4. işaret "koşan adam" PERFORM QC" tıkla.
Kontrol sonuçlarını görmek için QC-RESULT  LIST tıklanır .Bu sayfa kontrollerin geçip geçmediğini gösterir. Grafik olarak bakılmak istenirse istenen test çift tıklanarak grafiğe ulaşılır.

Kalibrasyon çalışması  ; ( D-Dimer ve PT nin % birimi için lot değişiminde yapılır)

Kalibrasyon plazması 1 ml distile su ile çözülür 30 dk bekletilir. D1 rack ının boş olan gözlerinden birine barkodu okuyacak şekilde koyun. Menüde CALIBRATION - STATUS LIST tıkla ve testi çift tıkla . Sol üstten 2. işaret "koşan adam" tıklanır. 

Hasta Çalışma ;

Hasta tüpleri numune racklarında herhangi bir göze barkodları okunacak şekilde yerleştirilir. Cihaz üzerindeki S1-S2-S3-S4 haznelerinden birinin tuşuna basılır ve çağırdığımız hazneye konur. Cihaz otomatik olarak çalışmaya başlar. S1 haznesini çağırıp S2 haznesine koymak isterseniz cihaz "error" durumuna geçer. Aynı şekilde rack'ı çıkarırkende dikkat etmemiz gerekir. Cihz çalışırken yeni numune yüklemek yada sonuçlanmış numuneleri çıkarmak mümkündür. Çalışma esnasında sağ üst köşede "S" harfi tıklandığında ekranda racklardaki numunelerin durumu renklerle ifade edilmektedir. 
Mor numunenin çalıştığını
Yeşil numunenin sonuçlandığını
Mavi numunenin otomasyondan sorgulama aldığını 
Yeşil içinde ? ; sonuçlarda bir sorun olduğunu (yüksek okuma yada yetersiz numune v.b)

Çalışılan ve sonucu çıkmış hasta sonuçlarını görmek için sağ üst köşede "not defteri" işareti tıklanarak hasta listesine ulaşılır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder